Gemeentelijke monumenten Kennemerstraatweg 2

Gemeentelijke monumenten Kennemerstraatweg 2

 

Kennemerstraatweg 432 – Theekoepel

Kleine 6-kantige theekoepel op het landgoed Ter Coulster uit 1891, de enige nog bestaande theekoepel in Heiloo waardoor deze zeldzaamheidswaarde bezit. Gebouwd door de familie Van der Feen de Lille-Fontein Verschuir, eigenaar van het landgoed, als speelgelegenheid voor hun toen nog jonge kinderen.

 

Abri bij Kennemerstraatweg 462

Bevindt zich sinds 2009 in het NZH Vervoer Museum in Haarlem

Kennemerstraatweg 201

Houten schuur, in 1895 gebouwd als timmermanswerkplaats c.q. wagenmakerij. Een van de laatste overblijfselen van een ambachtelijk tijdperk en karakteristiek voor de periode van voor de Eerste Wereldoorlog. Deze aanvankelijk achter het naastgelegen woonhuis gelegen schuur is in 1907 door wethouder Butter gekocht en in 1924 naar de huidige situering verrold.

Kennemerstraatweg (bij) 134

Herdenkingsboom met ijzeren hekwerk, in opdracht van de gemeente Heiloo geplant t.g.v. de kroning van koningin Wilhelmina op 6 september 1898, hetgeen op het hekwerk te lezen is. De eik is in 1989 omgewaaid waarna deze vervangen is door een jong exemplaar.

Kennemerstraatweg bij 59

Abri (Abri type Betonno MK1) met kenmerkende jaren-50 vormgeving, vervaardigd door fa. Oosthoek uit Alphen a/d Rijn en in Heiloo geplaatst in 1962. Zowel ter hoogte van de Willibrordusstichting als aan de Heerenweg staan nog exemplaren uit de jaren-60.

Kennemerstraatweg – Heilooer Tolweg

Vierkante hardstenen grenspaal (19e eeuw) op de hoek van de Heilooer Tolweg en de Kennemerstraatweg. Aan Alkmaarse zijde toont de paal de vestingtoren van het wapen van Alkmaar. Als grensmarkering tussen Alkmaar en Heiloo is hij van grote historische waarde.

Foto’s: Dick Slagter