Films

Overzicht van films die op verzoek in de filmzaal kunnen worden getoond:

 1. Vertellingen over het wonen op Nijenburg
  Elisabeth Snethlage van Foreest vertelt zeer boeiend en ontroerend over haar jeugd en de latere jaren van het wonen op Nijenburg (2003).
 2. Nijenburg in roundshoots
  Het interieur van Nijenburg ten tijde van de bewoning door het echtpaar Snethlage van Foreest (2002) wordt in ‘roundshoots’ in beeld gebracht.
 3. 25-jarig huwelijk Herpert van Foreest en Alida Beets (1936)
  De viering van een 25-jarige bruiloft op 8 februari 1936 op Nijenburg voor familie, vrienden en Heilooër notabelen is zwart-wit in beeld gebracht.
 4. De jaren 1970-1980
  Korte films van Nico Rozing over de aanstaande sloop van het Astatheater, de expositie over ‘De Kring van Heiloo’,1982, ‘ijzerboer’ Dorus de Waard, glazenwasser J. de Jager en Heiloo nabij de Wiitte Kerk gefilmd vanaf de ladderwagen van de brandweer.
 5. De voorbereiding van de bouw van ’t Loo
  Een film van Anton Jensch over de ontruiming van de omgeving van de Witte Kerk ten behoeve van de bouw van het winkelcentrum ’t Loo in 1967.
 6. Heiloo 1967 – 1975
  Filmfragmenten van Anton Jensch over de Willibrorduskerkbuurt, de sloop van stalboerderij Bakker, het bezoek van Prins Bernhard aan Germefa, het afscheid van Burgemeester Pesman, en een kerstfeest in het bejaardenhuis ‘De oude pastorij’.
 7. De stoel
  Korte, komische ‘speelfilm’ van Anton Jensch over de aankoop en de vermissing van een kerkstoel.
 8. Heiloo in het Polygoonnieuws 1941-1951
  Journaalfragmenten over Heiloo in het landelijk polygoonjournaal over de eerste AHOB in Nederland, het bezoek van Seyss Inquart aan het Marine Lazarett in Heiloo, ruitersport in Heiloo en schoonrijden op de ijsbaan.
 9. Heiloo 1940 – 1945
  Een terugblik op de jaren van de Tweede Wereledoorlog in Heiloo met ooggetuigen.
 10. Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog.