Extern Nieuws

Externe Berichten 2019

04-03-2019

De luidklok van de kapel van de vroegere Willibrordusstichting

De oude luidklok die zich vroeger boven de ingang van de huidige Cultuurkoepel bevond is te voorschijn gehaald en geplaatst tussen het Historisch Museum Heiloo en de Keuken met Karakter.
De klok is opgehangen in een klokhouder en bevindt zich dus ‘in het zicht’ van de oorspronkelijke plek.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de klok verborgen gehouden om hem niet in handen van de bezetters te laten vallen.
Voorheen was de klok te vinden in het museum van de voormalige Willibrordusstichting. De klok is niet meer te gebruiken omdat er een scheur in zit.
Het randschrift van de klok is: ‘Fuderunt Petit et Fritsen 1835’, vertaald:  ‘Petit en Fritsen hebben mij gegoten, 1835’.

Bron: Historische Vereniging Heiloo
Foto’s: Dick Slagter

25-01-2019

Bedrijven houden herinnering aan verleden levend.

Nadat Albert Heijn Het Hoekstuk als eerste een grote prent van Nijenburg naast de ingang van de winkel plaatste, volgde Kuyper & Blom Makelaars met oude prenten van Heiloo op haar binnendeuren.
Recent voegde de firma Rozing Wonen & Dromen zich aan dit gezelschap toe.
Een firma, die het tijdperk vanaf het begin van de eerste prenten tot op heden als een van de weinige (familie-)bedrijven nog steeds  op dezelfde plek bestaat én staat. In een Uitkijkpost van 1966 staat vermeld dat de eerste eigenaar van het bedrijf in 1895 op deze plek zijn bedrijf begon. Het zou in die tijd het grootste winkelpand van Heiloo zijn geweest.
In het recent gemoderniseerde pand hebben de huidige eigenaren van de generatie Rozing een levensgrote foto op een wand aangebracht van een van de vroegste foto’s uit die tijd.
Het is verheugend dat bedrijven het verleden van Heiloo op deze manier levend houden.

Bron: Historische Vereniging Heiloo
Foto: Dick Slagter