Actueel Nieuws

Januari

Vrijwilligersmiddag 2019

19 januari 2019

Op vrijdag 18 januari werd de traditionele vrijwillig(st)erdag gehouden, voor het eerst op de nieuwe locatie. Voorzitter Jaap de Graaf heette de vrijwilligers welkom en bedankte hen voor hun inzet in het afgelopen jaar. Hij memoreerde dat veel werk vaak onzichtbaar wordt verricht. Alle vrijwillig(st)ers blijven onmisbaar voor een vereniging als de Historische Vereniging Heiloo.
Daarna volgde, verdeeld in drie groepen, een rondleiding over het terrein van de voormalige Willibrordusstichting dat nu Landgoed Willibrordus heet.
Na de rondleiding volgde onder het genot van een hapje en een drankje een gezellig samenzijn.
Tot slot bedankte Paul Morsch de rondleiders voor hun inzet op deze middag.

Voor een fotoverslag: klik HIER

Foto’s:  Adri Slagter-de Heij

Gestolen schilderij teruggevonden bij de Historische Vereniging Heiloo

8 januari 2019

Op Tweede Kerstdag werd bij de vereniging het gestolen schilderij van Jolanda Verduin  voor de deur van het Historisch Museum Heiloo teruggevonden door Josta de Graaf. Het kunstwerk werd samen met andere kunstwerken eerder  gestolen uit het Willibrordus Business Centrum. Een aantal van de kunstwerken van kwam al eerder   terecht.

Van de gestolen kunstwerken mist er nu nog eentje.
Jaap de Graaf, voorzitter van de Historisch Vereniging Heiloo, stelt de vereniging graag beschikbaar als intermediair om ook dit kunstwerk terug te krijgen.

Jolanda Verduin en Josta de Graaf met het teruggebrachte schilderij

Foto: Jeroen Aarten

‘Foto’s die vervagen’
van Martine Faber.

Martine heeft zich laten inspireren door het verhaal van de Heilooër joodse familie Bonnewit.
Voordat de voorstelling begint zal er een inleiding zijn en na afloop is er een nagesprek.
U kunt kaarten reserveren per e-mail: gieltjes@kpnmail.nl
Er is een beperkte ruimte dus een beperkt aantal kaarten.

Op tweede kerstdag 26 december, op zaterdag 29 en zondag 30 december en zaterdag 5 en zondag 6 januari kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur de kaarten ophalen in het Museum van de Historische Vereniging Heiloo op het Landgoed Willibrordus.
Gereserveerde kaarten blijven tot en met 6 januari bewaard.
Daarna gaan de kaarten de algemene verkoop in.
Mochten er vragen zijn dan kunt u deze richten aan: gieltjes@kpnmail.nl

Voor nieuws uit eerdere jaren: klik HIER

..Naar web

error: Content is protected !!